2022. június 22., 12:26

Jobb későn, mint soha?

A kormány szerdai ülésén közel 1,2 milliárd eurótt hagyott jóvá az önkormányzatok számára a COVID-19 tesztekkel kapcsolatos kiadások ellentételezéseként.

Nehezen fizették ki
Fotó: TASR
Roman Mikulec belügyminiszter a kormány szerdai (2022.6.22.) ülésén

Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter közölte, hogy a költségekkel kapcsolatos dokumentáció, az anyagi ráfordításokat igazoló számlák alapos áttanulmányozása után döntött a kabinet arról, hogy 21 járási hivatalhoz tartozó 15 város, 15 városrész és 111 község visszaigénylését elégíti ki.

A tárcavezető emlékeztetett rá, hogy a kormány tavaly és az idén több mint 10 millió eurót utalt át az önkormányzatoknak a pandémia idején végzett mentési munkákért.

A támogatott települések közé tartozik Alsókubin, Komját, Nagykér, Liptószentmiklós, de a Lőcsei, a Puhói, a Nyitrai vagy a Kassa-vidéki járás több községe is. A kifizetendő összegek 30 eurótól 230 ezer euróig terjednek. Az eltérések az egyes helységek népességével, a járvány ideje alatti besorolásával és az emberek mozgásával állnak összefüggésben .

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.