2022. február 16., 10:41
Frissítve: 16:31

Jelentős járványügyi enyhítés jön. Március végén visszatérünk a rendes kerékvágásba

Eduard Heger miniszterelnök a mai kormányülés előtt kijelentette, hogy ezentúl már nem a koronavírus fogja diktálni a szabályokat. A járványügyi intézkedések enyhítése két szakaszban történik.

maszk koronavírus
Fotó: TASR/AP

Február 28-ál megszűnik az OTP, az OP és az OTP+ rezsim, és a miniszterelnök tájékoztatása szerint valamennyi üzem alapüzemmódban fog működni.

Az enyhítés fokozatosan a tömegrendezvényeket is érinteni fogja. A következő szakasz március 28-ától valósul meg.

„Ezt a napot követően visszatérünk a világjárvány előtti élethez” – jelentette ki Heger.

"Február 28-tól megszűnnek az egyes rezsimek, csak az ´alap´ marad. Megszüntetjük azoknak a diákoknak a karanténkötelezettségét is, akik pozitív személlyel kerültek kapcsolatba. A nyitvatartási idő meghosszabbodik, 24:00-ig maradhatnak nyitva a szolgáltató egységek. A rendkívül kockázatosnak ítélt rendezvények esetében is várható kapacitásnövelés"

- közölte a miniszterelnök, hozzátéve: az enyhítés érinteni fogja az olyan területeket is, mint a sport, a wellness vagy a gasztronómia.

Heger szerint március 28-tól visszatérünk a pandémia előtti állapothoz.

Megszüntetjük a létszámkorlátokat, a nyitvatartási idő korlátozását, módosítjuk a maszkviselés szabályait is"

- helyezte kilátásba. Hozzátette: a COVID-19 továbbra is itt lesz, de

nem fogja megszabni, hogyan kell élnünk".

Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügy-miniszter hozzátette: csütörtökön (február 17.) kerekasztal-beszélgetésre kerül sor, melynek keretében ő és a miniszterelnök az egyes szektorok képviselőivel fognak tárgyalni.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.