2022. június 23., 08:43

Ivan Mikloš: Nagy segítség volna Szlovákia számára, ha Matovič felhagyna a politizálással

Ivan Mikloš szerint a pénzügyminiszter veszélyt jelent az államháztartás számára.

Ismét ukrán szolgálatban
Ivan Mikloš
Fotó: TASR

Matovič olyan pénzeket osztogat szét, amelyekkel nem is rendelkezik az államkassza, olyan családoknak, akiknek nincs is szükségük rá, ami egyértelműen rossz és ostoba megoldás.

Ráadásul a Szlovákia Központi Bankja által kiadott előrejelzés szerint a kétszámjegyű inflációtól jövőre sem szabadulhatunk meg. És a gazdasági növekedés is alacsonyabb lehet, amint azt korábban várták, sőt, a visszaesést, recessziót sem lehet kizárni.

És épp ebben a nehéz gazdasági helyzetben töri meg a parlamentben az elnöki vétót az államkassza őre - a szélsőségesek támogatásával és a koalíciós partnere, a SaS ellenállása ellenére.

Hogy mit hozhat a több mint egymilliárdos segélyakció, és milyen hatása lesz a költségvetésre, esetleg adóemelést, vagy a kiadások csökkentését is magával hozza-e majd, ezeket a témákat boncolgatja az aktuality.sk-nak adott interjúban a a 90-es évek gazdasági reformjának kulcsfigurája.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.