2020. május 7., 19:46

Itt az új Threema-botrány: Pellegrini kompromittáló képeken szerepelt?

Az új ,,Threema“ szerint Marian Kočner, Peter Tóth és Martina Ruttkayová a volt kormányfő, Peter Pellegrini kompromittáló fényképeiről írtak egymás között. A képek a Sme Rodina egyik képviselőjéhez is eljuthattak, illetve a szlovák titkosszolgálat új elnöke is tudhat ezekről a felvételekről.

Fotó: TASR

Marian Kočner 2018 június végén nemcsak a legfelsőbb bíróságon igyekezett nagyobb befolyást szerezni, a szlovák politikai közéletet is aktívan nyomon követte. A Kuciak-kettősgyilkosság évében, 2018-ban a Smer válaszút előtt volt, keresték a megfelelő jelöltet a 2019-es köztársasági elnöki választásra. Többek között erről is beszélgetett Marian Kočner Martina Ruttkayovával (a Plus7 dní és a glob.sk volt újságírójával) a nemrég napvilágra került üzenetváltások tanúsága alapján.

Ruttkayová és Kočner egyetértettek abban, hogy a Smer-nek Peter Pellegrinit kellene indítania, azonban, írta Kočner, Pellegrini ezt nem vállalná be, mert kompromittáló képek készültek róla. A kettejük közötti üzenetváltásból kiderült, hogy Pellegriniről olyan fotók készültek, amelyek kényes helyzetbe hozták volna őt.

A hírt Kočner azonnal továbbította Norbert Bödörnek, illetve Peter Tóthnak is, hogy megtudja eredeti képekről van-e szó. Ruttkayovának állítólag Peter Pčolinský, a szlovák titkosszolgálat volt tagja mutatta meg a Pellegriniről készült képeket.

Peter Pčolinský egyébként jelenleg parlamenti képviselő, a Sme Rodina listáján jutott be a törvényhozásba, testvére Vladimír Pčolinský pedig az új Matovič-kormányban a titkosszolgálat (SIS)  első embere.

Az újságírók Peter Pellegrinit is megkérdezték az ügyről, de a volt kormányfő természetesen tagadta, hogy valaha is készültek volna róla bármiféle kompromittáló fényképek.

A Pčolinský fivérek is tagadják, hogy tudtak volna hasonló felvételekről. Peter Pčolinský elárulta, tudott bizonyos, igen kínos képekről, de elmondása szerint a képeken nem Pellegrini szerepelt, azok csak hamisítványok voltak.

Vladimír Pčolinský szintén találkozott a képekkel, de kizárja, hogy azokon Peter Pellegrini lett volna, a képen szereplő személyt is csak hátulról látta. A Pčolinský fivérek azt is tagadják, hogy a képeket Tóth küldte volna nekik, elmondásuk szerint egy Ivan Katrinec nevű aktivista jutatta el hozzájuk a fotókat.

A Pčolinský fivérek nem tagadják, hogy az újságírónőnek, Martina Ruttkayovának továbbküldték ezeket a képeket, de állításuk szerint fel sem merült, hogy azokon a képeken Peter Pellegrini szerepelne. Ruttkayová azonban teljesen mást állít, a Kočnernek küldött üzenetében arról ír, szerinte neki azért mutatták meg ezeket a felvételeket, hogy továbbítsa azok hírét Peter Pellegrininek. Erre nem volt hajlandó, Kočnernek azt írta, 13 éve barátok Pellegrinivel, a gyomra háborgott attól, hogy ilyen helyzetbe hozza őt.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.