2024. február 2., 07:58

Ismét több ezren tüntettek országszerte a kormány ellen

Ismét több ezren tüntettek országszerte a kormány, a Speciális Ügyészség megszüntetése és a Büntető törvénykönyv módosítása ellen. A legtöbb tiltakozó Pozsonyban és Kassán gyűlt össze.

ellenzéki tüntetés
Fotó: TASR

A megmozdulásokat az ellenzéki parlamenti pártok, a Progresívne Slovensko, az SaS és a KDH szervezte. Néhány városban lakossági megmozdulások voltak. Külföldön is utcára vonultak a szlovákok, hogy felemeljék a szavukat a kormány intézkedései ellen.

Pozsonyban, a Szlovák Nemzeti Felkelés terén ellenzéki politikusok és ismert személyiség szólaltak fel.

Pozsonyon és Kassán kívül tüntetés volt például Trencsénben, Turócszentmártonban, Léván, Nyitrán, Zsolnán, Eperjesen, Nagyszombatban és Besztercebányán. Külföldön élő szlovákok tüntettek például Brüsszelben, Prágában, Brünnben, Párizsban és Krakkóban.

Az ellenzéki tüntetés mellett Pozsonyban szimpátiatüntetést tartottak Martina Šimkovičová (SNS-jelölt) mellett, a szervezők között volt Peter Marček és Ján Čarnogurský.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.