2022. március 21., 10:43

Ingyenes vízelemzés Nyitra megyében

A Nyitrai Regionális Közegészségügyi Hivatal egyéni módon csatlakozik a Víz Világnapjával kapcsolatos március 22-i megemlékezéshez.

Vajon mi lehet a vízben?
Fotó: Twitter
Illusztráció

Kedden a megye három járásában: a Nyitraiban, az Aranyosmarótiban és a Vágsellyeiben minden érdeklődő számára ingyenes vízelemzést biztosítanak. A bevitt mintákban a nitrogénvegyületek - a nitritek és a nitrátok - koncentrációját vizsgálják meg.

Csakis a saját vízforrásokból - kutakból - származó ivóvíz elemzését végzik majd, mivel a vezetékes víz minőségét folyamatosan ellenőrzik, ezért arra kérik az érintetteket, hogy ilyen mintát ne vigyenek be.

A kb. negyed liternyi vízmintát átmosott műanyagpalackba kell betölteni, ehhez csatolni kell egy címkét, amelyen fel kell tüntetni a forrás helyét és a vízminta vételének idejét. A mintákat kedden, március 22-én 8:00-12:00 óra között lehet majd leadni. A vizsgálat eredményét a hivatal másnap, szerdán, március 23-án a weboldalán teszi közzé.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.