2021. december 10., 18:16

Indul az átoltottság növelését célzó mozgósítási hét

Szombaton indul az átoltottság növelését célzó mozgósítási hét a Szlovák Egészségügyi Minisztérium és az önkormányzatok szervezésében. Az akció fő céljai az oltakozási kedv fellendítése, valamint a védőoltás népszerűsítése.

Képünk illusztráció.
Fotó: unsplash.com

"Kérek mindenkit, hogy éljen a lehetőséggel, és oltassa be magát, saját maga és a családja védelmében, valamint az egészségügyi rendszer érdekében" - hangsúlyozta Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügy-miniszter. Kamil Száz egészségügyi államtitkár arra buzdított mindenkit, akinek aggodalmai vagy megválaszolatlan kérdései vannak, hogy használja ki a lehetőséget, és konzultáljon az orvosokkal. A következő egy hétben héten, azaz december 11. és 17. között országszerte maximalizálják az oltási kapacitást. "65 kórházban, 27 rendelőintézetben, 19 nagy kapacitású oltóközpontban és 602 rendelőben fognak oltani, különböző községekbe 178 kiszállást terveznek" - közölte Száz.

Hozzátette: több mint 100 000 vakcinát készítettek elő a regisztrált, és további több tízezer védőoltást a nem regisztrált érdeklődők számára.

Az oltóközpontokban találkozni lehet majd Eduard Heger (OĽANO) kormányfővel, a kormány más tagjaival, illetve a kultúra és a sport területén tevékenykedő személyiségekkel is. Lengvarský bízik benne, hogy a hírességek segíthetnek meggyőzni az embereket. Ezzel összefüggésben rámutatott egy felmérésre, melynek eredménye szerint a megkérdezettek 68 százaléka fontolgatja az oltást. Az egészségügy-minisztérium azt javasolja, hogy az érdeklődők előzetesen regisztráljanak az oltásra a www.korona.gov.sk oldalon keresztül. Nagyszámú érdeklődő esetén az oltópontokon a regisztrált, időre berendelt személyeket fogják előnyben részesíteni a nem regisztráltakkal szemben.

A miniszter bízik benne, hogy a projektnek köszönhetően nőni fog a beoltott lakosok számaránya. A projekt lezárása után a tárca további meggyőző, motiváló akciókat is tervez.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.