magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2022. december 15., 16:55

Íme az ország legjobb kórházai: Előkelő helyen az egyik csallóközi intézmény

A Gazdasági és Szociális Reformok Közép-európai Intézete (INEKO) a mai nap folyamán közzé tette az ország legjobb kórházainak listáját.  

pozsonyi egyetemi kórház
Fotó: TASR/AP

Az Év kórháza elismerést az állami, egyetemi kórházak kategóriájában a Rózsahegyen működő SZNF Központi Katonai Kórház nyerte el. A helyi kórháznak négy év után sikerült letaszítani a trónról az idén második helyen végzett besztercebányai F.D. Roosevelt kórházat. A dobogó harmadik fokán a turócszentmártoni egyetemi kórház végzett.

A listát az egyes intézményekben tapasztalható ellátás minősége, az orvosok tapasztalata és szakmai tudása, a felállított diagnózisok nehézsége és a páciensek elégedettségi mutatói alapján állították össze.

A lista első három helyén lévő kórház évek óta stabilan magas teljesítményt nyújt, hiszen a besztercebányai mindössze egyetlenegyszer végzett a legjobb hármon kívül, a rózsahegyi a verseny 8 éves történetében egyszer sem volt rosszabb harmadiknál, míg a turócszentmártoni intézmény is csak két alkalommal maradt le a dobogóról.

A legrosszabb állami gyakorlókórház idén a kassai Louis Pasteur lett, nem sokkal lemaradva a nagyszombati egyetemi kórháztól. 

Az általános, nem csak állami kórházak kategóriájában az AGEL hálózat Kassa Saca (Šaca) városrészében található kórháza nyert, ahogy az elmúlt három évben minden alkalommal. A második helyen az ólublói kórház végzett, amely az elmúlt nyolc évben sosem volt rosszabb másodiknál, míg a harmadikon, újoncként, az alsókubini Alsóárvai Kórház. Negyedik helyen, ahogy tavaly is, a poprádi kórház végzett, míg

a tavaly harmadik komáromi AGEL-kórház idén az ötödik helyen zárt.

A leggyengébben teljesítő kórház idén a tőketerebesi lett, de a lista végén kullog a galántai és a dunaszerdahelyi kórház is. Ez utóbbi a tavalyi középmezőnyös helyezését idén a lista aljára cserélte, a versenyben résztvevő 32 kórház közül a 25. helyen zárt. 

A teljes lista IDE KATTINTVA érhető el.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.