2021. augusztus 29., 12:46

Ilyenkor a szebbik arcukat mutatják: Harc az ügyfelekért

Hamarosan lejár az a határidő (szeptember 30.), amikor az ügyfelek egészségbiztosítót válthatnak, amennyiben elégedetlenek korábbi biztosítójuk szolgáltatásaival.

Ügyfélfogás
Fotó: TASR
Illusztráció

Természetesen a Szlovákiában működő egészségbiztosítók is tisztában vannak azzal, hogy ilyenkor ügyfeleket veszíthetnek, ezért különböző kedvezményekkel igyekeznek maradásra bírni korábbi ügyfeleiket, illetve újabbakat szerezni a konkurencia rovására.

A legcsábítóbb ajánlatok közé a szemészeti és a fogászati kivizsgálások és kezelések tartoznak.

Az Union Egészségbiztosító (ZP) szóvivője, Beáta Dupaľová Ksenzsighová elmondta, hogy az ügyfelek elsősorban a fogászati hozzájárulások iránt érdeklődnek. Ezért az új esztendőtől 150 euróval megemelik ezt az összeget. Ebből 100 euró a fogászati kezelésre, 50 euró pedig a dentálhigiéniára jut. A biztosító ugyancsak 150 eurós csomaggal járul hozzá a szemészeti vizsgálatokhoz. Ennek többek között egy komplex szemészeti kivizsgálás, optikai koherens tomográfia és a gyermekek számára rendelt szemüvegekhez történő hozzájárulás a része. A ZP a gyermekeknek előírt diétás élelmiszerekhez és gyógyszerekhez is korlátlanul járul hozzá.

A Dôvera Egészségbiztosító (ZP Dôvera) ügyfelei 35 előnyös lehetőség közül választhatnak, amelyek közül a legkeresettebb a fogászati kivizsgáláshoz vagy a dentálhigiéniás kezeléshez való 150 eurós hozzájárulás. Az új évtől kezdve hozzájárulást igényelhetnek a gyermekek fogainak plombálására, a felnőttek pedig a foghidak és fogkoronák készítésére. Ezen kívül minden négyéves gyermek, akit ennél a biztosítónál tartanak számon 30 euró értékű „fogászati csomagot” kap. A gyermekek szemüvegkeretéhez vagy szemüveglencséihez 50 euróval járulnak hozzá.

Az Általános Egészségbiztosító (VšZP) ügyfelei számára átlagon felüli prevenciót ígér. Olyan vizsgálatokat kínál, amelyekkel a befolyásolható onkológiai, szív- és érrendszeri és egyéb betegségek kockázati tényezői követhetőek. Az egészségbiztosító tervezi, hogy a jövő évtől 450 euróig járul hozzá ügyfelei lézeres szemműtétjeihez. A gyermekek és a felnőttek egyaránt igényelhetnek hozzájárulást a szemlencsékhez. A VšZP kínálatai között ugyancsak szerepelnek a fogászati kezelésekkel kapcsolatos hozzájárulások, a nyugdíjasoknak pedig a műfogsor javításával kapcsolatos kiadásokhoz is hozzájárulnak. A gyermekek és szüleik 200 euróig igényelhetnek évente hozzájárulást a receptre felírt kategorizált gyógyszerekre és diétás élelmiszerekre.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.