2021. május 24., 14:41

Így tudja kérvényezni az oltásról szóló kétnyelvű igazolást!

Az oltásról szóló kétnyelvű igazolást hétfő délutántól tudják kérvényezni azok, akiknek a külföldi utazás során szükségük lehet a dokumentum felmutatására.

oltasi igazol
Fotó: ma7.sk

A kérvényezés indítását hétfőre ígérték, de csak a délutáni órákban indult el a rendszeren belül ez az almenü.

Akinek szüksége van az igazolásra, a vakcinacia.nczisk.sk oldalon kérvényezheti azt, ahol a harmadik lehetőség kiválasztása után (Žiadosť o zaslanie potvrdenia o očkovaní) meg kell adnia a születési számát és az oltási regisztrációhoz használt e-mailes elérhetőségét. Ezután a bejelentkezéshez kapcsolt telefonszámra egy kódot kap, majd az igazolás után jön mailes ellenőrzés is, ezután pedig már hozzáférhetünk a személyes adatainkhoz és amint beleegyezünk a jogi előírásokba, akkor ha a rendszer a tervek szerint működik, 24 órán belül megkapjuk az igazolást.

Már a kezdés után néhány perccel is több felhasználó azt jelezte, a visszaigazoló sms sem érkezett meg néhány percen belül. Az ideiglenes tanúsítvány része egy biztonsági elem - QR-kód -, amely egy hitelesítési is linket tartalmaz. A tanúsítványt az első oltás beadása után lehet kérni. 

Az ideiglenes igazolás augusztus 11-ig érvényes, utána az úgynevezett zöld útlevél váltják fel. A külügyminisztérium fog tájékoztatni arról, mely országok fogadják el az ideiglenes igazolást.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.