2022. június 14., 19:22

Így lehet tartalékos a szlovák hadseregben

Aki szeretne tartalékos lenni a szlovák hadseregben, szeptember 30-áig jelentkezhet bármelyik toborzóközpontban, vagy elektronikusan – közölte Martina Kovaľ Kakaščíková, a Védelmi Minisztérium szóvivője.

katonák gyakorlat
Fotó: TASR

"Aktív tartalékos az lehet, aki már szolgált a Szlovák Köztársaság Fegyveres Erői keretében, aki teljesítette a kötelező katonai szolgálatot, önkéntes katonai alapképzésen vett részt, vagy valamelyik biztonsági testületnél (rendőrség, tűzoltóság, büntetés-végrehajtás) szolgált" – mondta a szóvivő. Az aktív tartalékosokkal elsősorban a rendkívüli helyzetek elhárítása során számolnak.

Minden katona, aki aktív tartalékos állományban van, és részt vesz a kiképzések 75%-án, 600 euró motivációs juttatást kap.

A katonai gyakorlatok és a szolgálat idejére a védelmi tárca kifizeti a tartalékosok munkabére  vagy vállalkozásból származó jövedelme kieső részét, illetve az egészségügyi és a szociális járulékait is. Térítik továbbá az útiköltségét a lakhelye és a gyakorlat helyszíne között.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.