2023. január 24., 15:01

Igor Matovič visszatért igazi terepére

Igor Matovič, az OĽANO elnöke kedden visszatért a parlamentbe, képviselőként folytatja, mivel lemondott a pénzügyminiszteri posztról. Sebastián Kozarec pótképviselőnek kellett átadnia a helyét Matovič – számolt be róla Anna Andrejuvová (OĽANO), a parlament mentelmi és mandátumvizsgáló bizottságának elnöke.

penrose háromszög
Fotó: Pixabay

Matovič 2022. december 23-ig volt pénzügyminiszter. A képviselők kedden tudomásul vették azt a jelentést, hogy Zuzana Čaputová államfő elfogadta a kormány tagjának lemondását. Matovič 2022. december 24-től gyakorolja ismét képviselői mandátumát.

Matovič azt követően távozott a pénzügyminiszteri posztról, hogy a parlament 2022 végén megszavazta a következő évi költségvetést.

A szavazás előtt az SaS felajánlotta a támogatását annak fejében, ha távozik a pénzügyminiszter. A tárcát ideiglenesen Eduard Heger (OĽANO) megbízott kormányfő vezeti.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.