2023. január 15., 16:20

Igor Matovič egyelőre "lebegteti" az aláírását

Igor Matovič (OĽANO) a Markíza kereskedelmi csatorna Testre szabva című  vasárnapi elmondta, hogy még nem iratkozott fel a kormányt támogató képviselők listájára.

Menni vagy maradni
Igor Matovič - Erik Tomáš
Fotó: TASR/ma7

Azzal érvelt, hogy korábban is mindig az utolsó helyen szerepelt a képviselőjelöltek sorában, amikor parlamenti választások voltak és most örömmel venné, ha jelképesen ő írná alá utolsóként a jegyzéket.

Mint megjegyezte:

Az a lényeges, hogy legyen 76 képviselő, aki támogatja majd az új kormányt."

Vitapartnere, Erik Tomáš (Hlas-SD) besorolatlan ellenzéki honatya szerint azonban ezt a kormányt már egyszer megbuktatták, ezért távoznia kellene.

A legnagyobb kormánypárt vezére kifejtette, hogy nem szeretne előrehozott választásokat, de kompromisszumokra lesz szükség és ez meglesz ebben az évben.

Szurkolok Eduard Hegernek, hogy sikerüljön összeraknia a 76-ot"

- mondta Matovič, aki nem szeretné, hogy ismét a maffia kerüljön hatalomra.

Ugyanakkor Erik Tomáš felszólította a nézőket, hogy vegyenek részt a január 21-i népszavazáson.

Igor  Matovič az OĽANO-ban kialakult helyzetről szólva elmondta, hogy sem Eduard Heger, sem más nem követelt olyasmit, hogy cseréljenek helyet a mozgalom élén. Ugyanakkor nem tagadta, hogy Heger és a védelmi tárca vezetésével ideiglenesen megbízott Jaroslav Naď saját utat választhatnak.

Erik Tomáš szerint a kormány nem hatékony megoldásokat fogadott el a pandémia kezelésére. Ezek fölösleges áldozatokkal jártak.

Vitapartnere erre megjegyezte, hogy az intézkedéseket a szakértőkkel folytatott konzíliumok nyomán hozták meg.

Az ellenzéki honatya egyebek között bírálta a családoknak és a nyugdíjasoknak nyújtott kormánytámogatást is, ami szerinte nem volt elegendő.

A vita során érintették  a vállalkozóknak küldött magas előzetes energiaszámlák kérdését is. Matovič úgy látja, hogy ebben az ügyben Karel Hirman megbízott gazdasági miniszter követett el mulasztást és a szemére vetette azt is, hogy háromhetes külföldi szabadságon tartózkodott. Reményének adott hangot, hogy a kormány hétfői (január 16.) ülésén az energiaszámlákkal kapcsolatosan megoldást talál majd.

Erik Tomáš bírálta az OĽANO vezérét, mivel most egyszerű parlamenti képviselőként viselkedik, noha tavaly a kormány tagjaként ő is foglalkozhatott az energiaválsággal.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.