Igazi gendertudatos hazafias párt alakul Szlovákiában

2020. szeptember 10., 11:28
ma7 | TASR

Miroslav Radačovský (ĽSNS) európai parlamenti képviselő is részt vesz az alakuló Patrióták - Valódi Nemzeti Párt (Reálna národná strana - Patriot) előkészítő bizottságában.

szlovák hazafiak
Fotó: Plus 7 Dní

Miroslav Radačovský a TASR hírügynökségnek megerősítette, ha a párt megalakul, akkor igényt tart a párttagságra.

A politikus tagadja, hogy ő lenne a párt kigondolója és alapítója.

„Az előkészítő bizottság tagsága csak azt jelenti, hogy segítek a politikai párt megalakulásában, mint bármely más tag” – mondta Radačovský, aki hozzátette, hogy a fiatalokat kéri, segítsenek az aláírásgyűjtésben.

Az EP képviselő elmondta, akkor pályázik a párt tagságára, ha az alakulat betart bizonyos elveket, mint például a tisztességes zöld politikát. Radačovský szeretné ha Szlovákia tiszta és rendezett lenne.

Radačovský azt is üdvözölné, ha a leendő párt vezetője nem lenne korábbi politikus, illetve a párt vezetésében igazságosan, 50:50 arányban szerepelnének a nők és férfiak.

A törvények értelmében legalább 10 000 aláírást kell összegyűjteni ahhoz, hogy a pártot a belügyminisztérium bejegyezze.

Miroslav Radačovský neve ismerős lehet, ő volt az, aki a közelmúltban Andrej Kiska korábbi köztársasági elnököt feljelentette a nagyszalóki (Veľký Slavkov) kataszterében lévő földterület miatt.

Kövesse facebook oldalunkat is!