2021. október 8., 14:43

Hűvös idők jönnek? Egyre közelebb bújik egymáshoz az SNS és a SMER-SD

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a tavalyi választások után a parlamentből kipottyanó SNS politikusai a jövőben a SMER-SD ölelő karjai között kereshetik a boldogulást. 

Fotó: TASR

Ennek egyik újabb jele, hogy az SNS támogatja a Smer-SD rimaszombati tüntetését, és technikai eszközöket is felajánlott volt koalíciós partnerének - tájékoztatta a TASR-t Zuzana Škopcová, Andrej Danko SNS-elnök irodavezetője.

Az SNS álláspontja szerint a tüntetés az ellenzék legitim és jelenleg egyetlen lehetséges nyomásgyakorlási eszköze, bíznak benne, hogy a többi ellenzéki tömörülés is csatlakozik.

A Smer-SD október 17-én tart tüntetést Rimaszombatban, majd újabb népszavazási kezdeményezéssel akar előállni, amelynek célja az előrehozott parlamenti választás kiírása. Robert Fico pártelnök korábban kijelentette, minden pártot meghívnak a tüntetésre, amely nem ért egyet a jelenlegi kormány lépéseivel és irányultságával.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.