2020. június 22., 17:19

Húszmilliós beruházással készül a szlovák belügy a koronavírus-járvány második fázisára

A Sme napilap információi szerint a Roman Mikulec vezette belügyi tárca egy közel húszmilliós segédeszköz-vásárlással készülne fel a koronavírus-járvány várható második hullámára.

Fotó: TASR

A bevásárlás elsődleges célja, hogy a belügyminisztérium kötelékébe tartozó rendőrök, tűzoltók, mentőegységek és más alkalmazottak megfelelő védelemmel legyenek ellátva. A nyilvánosságra jutott keretszerződésben az áll, "egészségügyi és gyógyszerészeti eszközökről", illetve védőfelszerelésről van szó.

A tárca és partnere, a Refin kft. között még március közepén írták alá a szerződést, de érvénybe csak most, június közepén lépett.

A szerződésben egymillió Covid-19 gyorsteszt, tímillió egyszerhasználatos védőkesztyű és négyszázezer FFP3-as légszűrős félálarc leszállítása is szerepel.

A szerződés ugyan határozatlan időre szól, de a napilap szerint nem tartalmaz semmi szokatlant, csupa ilyenkor szokásos feltétel szerepel benne. Sokan nem tudják, habár a kormány mára gyakorlatilag az összes korlátozó intézkedést feloldotta, a március 11-én kihirdetett különleges állapot még ma is érvényben van. Mára virradóra 113 aktív esetet tartanak számon, intenzív kezelésre szerencsére egyikük sem szorul.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.