lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2023. december 23., 10:49

Hrabko: Saját esélyeit csökkenti a KDH

Azzal, hogy a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) úgy döntött, hogy nem lesz saját jelöltje a köztársasági elnöki posztra, csökkentette a saját esélyeit  a párt láttatására a közvetlenül az államfőválasztást követő európai parlamenti választásokon – vélekedik Juraj Hrabko publicista.

elnöki palota
Fotó: ma7 archívum

2024-ben Szlovákiában az Európa szerte megtartott európai parlamenti választások mellett köztársasági elnököt is választanak.

Természetesen lesz európai parlamenti kampány, de ehhez kapcsolódik majd az elnökválasztási kampány is. A KDH már ott is kezdhette volna a saját kampányát"

– mondta Hrabko.

Ugyanakkor az elemző szerint ez nem jelenti automatikusan a KDH meggyengülését az EP-kampányban. Ahhoz, hogy ezt értékelni lehessen, meg kell várni az államfőválasztási kampány alakulását. "Eddig továbbra is elsősorban Ivan Korčok és Peter Pellegrini csatájának tekintem, aki még mindig nem erősítette meg jelöltségét" – mondta Hrabko.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.