2022. június 16., 14:38

Hrabko: Lehetséges, hogy a végén semmilyen inflációellenes csomag sem lesz

Ha a parlament nem fogadja el az inflációellenes csomagot, Szlovákia újrakezdheti az infláció elleni segítségnyújtást, jelentette ki Juraj Hrabko publicista a TASR TV műsorában. Az, hogy jövő hétre napolták el a köztársasági elnökkel való tárgyalást az általa visszaadott törvénytervezetről, szerinte azt jelzi, hogy Igor Matovičnak nem sikerült elegendő voksot szereznie a vétó megtörésére.

Hrabko Juraj
Fotó: Tablet.tv
Juraj Hrabko publicista
Ha nem talál 76 szavazatot a törvény újbóli elfogadására, akkor egyszerűen nem érkezik meg a segítség. Az sem, amelynek július 1-től kellene érkeznie”

– figyelmeztetett Hrabko.

Helyesnek tartja Zuzana Čaputová azon érvelését, hogy a törvény egy részé indokolatlanul tárgyalták rövidített eljárásban.

A köztársasági elnökkel szemben megnövekedett bizalmatlanságot, amit a Focus ügynökség legutóbbi felmérései mutatnak, még megváltoztathatónak tartja. Úgy véli, sok függ attól, hogy kezelik ezt a bizalmatlanságot az elnöki palotában, elismerik-e, hogy valamit rosszul csinálnak.

A csökkenő tendencia nem biztos, hogy megáll, ha nem változik a politika. Szerinte vissza lehet tornászni a népszerűséget 50 százalék fölé, de azért tenni is kell.

A Richard Sulík gazdasági miniszter elleni parlamenti bizalmatlansági szavazást illetően azt mondta, visszahívása politikai csoda lenne.

Ez a bizalmatlansági javaslat a kormánykoalíción belül sem lehet egyezkedés tárgya, jelentette ki a publicista, aki szerint a miniszter visszahívása a koalícióra nézve fatális következményekkel járna.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.