2021. július 14., 08:56

Hozzáférhetőbbé vált az oltás - növekszik a mobil oltópontok száma

A Szlovákiai Városok Uniója (ÚMS) üdvözli az oltakozási lehetőségek bővítését, részben a mobil oltócsapatok számának növelése, részben az előzetes regisztráció nélküli oltás engedélyezése által. A TASR hírügynökséget Daniela Piršelová, az ÚMS szóvivője tájékoztatta.

Már ankülföldiek is felvehetik
Illusztráció
Fotó: Archívum/ma7

"A szlovákiai városok megtesznek minden tőlük telhetőt, a helyi médiatermékekkel együttműködve is oltakozásra buzdítják a lakosokat. Bízunk benne, hogy többen fognak érdeklődni az oltás iránt, mindent elkövetünk ennek érdekében. Az egészség az első helyen van" - nyilatkozta Richard Rybníček, az ÚMS elnöke.

A különféle akadályok elhárításától, illetve attól, hogy a vakcina közelebb kerül az állampolgárokhoz, és nem kell nagyobb távolságokat megtenniük az oltás végett, az ÚMS az oltakozási kedv fellendülését várja. Néhány város saját motivációs aktivitásokat is szervez a polgárainak.

Az uniónak 60 szlovákiai város a tagja, így csaknem kétmillió lakost képvisel.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.