2020. augusztus 12., 17:54

Hőségriadó: a kánikulától több mint ötvenen lettek rosszul

Kedden összesen 53-an lettek rosszul a melegtől. A mentőszolgálatnak több ájult embert kellett kezelnie.

hoseg.jpg

A TASR hírügynökségnek Alena Krčová, az egészségügyi mentőszolgálat szóvivője nyilatkozott, aki elmondta, a legtöbb esetet Eperjes megyében jelentették, ahol tizenegyen, a legkevesebbet pedig Besztercebánya megyében, ahol csak ketten lettek rosszul a hőségtől.

Trencsén megyében tíz, Nagyszombat régiójában pedig nyolc esetben kellett mentőt hívni. Nyitra megyében hét, míg Zsolna és Kassa megyében hat esetet regisztráltak. Pozsony megyében csak egyszer volt szükséges az orvosi beavatkozás.

A nyári melegben tanácsos könnyű, szellős ruhát viselni, és különösen fontos a kellő folyadékbevitel is. A gyerekeknek fizikai aktivitás előtt és utána is ajánlatos a vízfogyasztás. A legfiatalabb gyerekeket érdemes többször nedves törülközővel törölgetni, illetve a gyakori zuhanyoztatás sem árt. Az időseknek és a krónikus betegségben szenvedőknek minimálisra kell csökkenteniük a napközbeni mozgást, csak, ha nagyon muszáj, akkor a reggeli esetleg az esti órákban ajánlatos kimenniük.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.