2021. április 26., 19:36

Holnaptól oltanak Tornalján

Április 27-én, kedden kezdik meg a hatvan év feletti lakosok beoltását Tornalján a Besztercebánya megyei önkormányzat által biztosított mobil oltópont segítségével.

besztercebanya-megyei-mobil-oltopont
Fotó: BBSK/Facebook

A koronavírus elleni oltást eredetileg már hétfőn szerették volna megkezdeni, és egész héten folytatni, de az egészségügyi minisztérium mindössze 500 adag vakcinát bocsátott a megye rendelkezésére a Pfizer/BioNTech oltóanyagából.

Lenka Štepáneková, a megye szóvivőjének tájékoztatása szerint az első héten 250 adag vakcinát adnak be a Nagyrőcei járásban, Tornalja és négy környező település lakosainak. További 250 adag áll rendelkezésre a Selmecbányai járásban található Szentantal és Bélabánya lakóinak számára.

Tornalján a Nyugdíjasok Klubja Daxner utcai épületében április 27-én és 28-án 15 és 19 óra között oltják a 60 évnél idősebbeket. Kedden 15 órától várják az oldalfalai és 17 órától a sajólénártfalvai lakosokat, szerdán 15 órától pedig az otrokocsi és 16:30-tól a kövecsesi lakosokat is.

A város önkormányzata kéri, hogy aki szeretné beoltatni magát regisztráljon az interneten a nahradnici.sk oldalon keresztül, vagy jelezze szándékát a városi hivatalban. Az oltásra vigyék magukkal személyi igazolványukat és egészségbiztosítási kártyájukat.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!