2022. május 4., 17:31

Hlas: A 13. nyugdíjat karácsonykor is ki kell fizetni, hogy segítséget jelentsen

Ahhoz, hogy az úgynevezett 13. nyugdíj korábbi kifizetése valódi segítséget jelentsen, karácsony előtt is meg kell kapniuk a nyugdíjasoknak, 14. nyugdíjként – jelentette ki Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke.

Peter Pellegrini
Fotó: TASR
Az úgynevezett 13. nyugdíj ma jóváhagyott korábbi kifizetésével egyetlen centtel sem kapnak többet az idősek. Ezért felszólítom a kormánykoalíciót, hogy támogassa a Hlas úgynevezett 14. nyugdíjra vonatkozó javaslatát, amit karácsony előtt kapnának meg az idősek, úgy mint mindig az elmúlt 15 évben

– jelentette ki Pellegrini.

Hangsúlyozta, hogy

a nyugdíjasok azok közé tartoznak, akiket a legjobban fenyegetnek az infláció hatásai, és Pellegrini állítása szerint még semmilyen segítséget nem nyújtott nekik az állam.

A Hlas valamennyi ezt célzó javaslatát lesöpörte az asztalról a koalíció. Elutasította a nyugdíjak valorizálását és az egyszeri anyagi támogatást is, holott a gazdasági szakértők és az államfő is többször felszólította a kormányt, hogy ne ignorálja az idősek több mint egymilliós táborát. Éppen ezért reméljük, hogy a kormány ezúttal nem fordít hátat a nyugdíjasoknak, és megkapják a pénzüket karácsony előtt

- tette hozzá Pellegrini.

A 13. nyugdíjat idén már júliusban kifizetik.  A törvénymódosítást Jozef Lukáč és Miloš Svrček (mindkettő Sme rodina) képviselő terjesztette elő, a parlament pedig szerdán megszavazta.

A 13. nyugdíj 2022 novemberi kifizetésére vonatkozó jogosultság viszont ezáltal megszűnt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.