Hivatalosan is halottnak nyilvánították az eperjesi gázrobbanásban eltűnt asszonyt

2020. június 22., 16:24
ma7 | TASR

Az egész országot megrázó eperjesi gázrobbanás áldozatainak száma ezzel nyolcra emelkedett.

Fotó: TASR

Az Eperjesi Járásbíróság hétfőn halottnak nyilvánította azt a nőt, aki a Mukačevská utca 7-es szám alatti lakótömbben történt gázrobbanás után tűnt el. A halál időpontját a bíróság 2019. december 6-ra tette. A TASR hírügynökséget Ivana Petrufová, az Eperjesi Kerületi Bíróság szóvivője tájékoztatta.

A szóvivő elmondása szerint a bíróság többek között a kamerarendszer által készített felvételek, az érintett személy mozgásáról szóló írásbeli elemzés, valamint az eltűnt személyek nyilvántartásából készült kivonat alapján hozta meg a döntést, eleget téve az április 14-én kézbesített javaslatnak.

A járásbíróság ítélete a szóban forgó eljárásban részt vevő feleknek való kézbesítés napján válik jogerőssé.

2019. december 6-án gázrobbanás történt Eperjesen, a Munkácsi utca 7-es szám alatt, egy 12 emeletes lakótömbben. A baleset következtében heten meghaltak, egy személy eltűnt, őt nyilvánította most halottnak a bíróság. A válságstáb úgy döntött, hogy le kell rombolni az egész lakótömböt. A bontási munkálatokat december 16. és 18. között végezték el. 2020. január 17-én a ház tartószerkezetét is elbontották.