lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2023. október 11., 14:04
Frissítve: 2023. okt. 11. 17:28

Hivatalos: Adót csalt Kiska

Hivatalosan is megerősítették: adót csalt Andrej Kiska! A volt államfőt bűnösnek mondta ki adócsalás bűntettében a Poprádi Járásbíróság.

Andrej Kiska
Fotó: TASR
A bíróság megerősítette, hogy Andrej Kiskát két éves felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték el. Az ítélet elsőfokú, és egyelőre nem jogerős.

Kiska és cége, a KTAG ügyvezetője, Eduard K. ellen többrendbeli adócsalás volt a vád.

Az eset összefügg Kiska 2014-es elnökválasztási kampányának propagálásával és az ezzel járó kiadásokkal. Mindkét vádlott korábban tagadta az ellene emelt vádat és ártatlannak vallotta magát. Andrej Kiska úgy vélekedett, hogy az egész eljárás mögött Robert Fico volt kormányfő és sikertelen elnökjelölt bosszúja áll.

A volt államfő a TASR, hírügynökségnek adott reakciójában az ítéletről azt mondta: meglepte őt a döntés, nem ért egyet azzal és fellebezni készül.

 

A büntetés része egy 15 ezer eurós pénzbírság is. Kiska Eduard K.-val, a KTAG ügyvezető igazgatójával együtt többrendbeli adócsalás bűntette miatt állt bíróság elé.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.