Hétfőtől rózsaszín besorolásba kerül az ország

2021. május 7., 12:29
ma7 | TASR

Szlovákia hétfőtől (május 10.) a COVID-automata szerinti rózsaszín besorolásba kerül. Két járás, a Vágbesztercei és a Miavai továbbra is bordó, 33 járás piros és 44 rózsaszín besorolásba kerül.

Mikas
Fotó: TASR

Ez javulást jelent a múlt héthez képest. A piros és a rózsaszín kategóriába sorolt járásokban ez az intézkedések további enyhítését jelenti,

de este 9 óra után továbbra is kijárási korlátozás van érvényben– jelentette be pénteken Ján Mikas országos tiszti főorvos.

A piros és a rózsaszín járásokban edzést tarthatnak az uszodákban a bejegyzett sportegyesületek.

A rózsaszínű járásokban legfeljebb 50 sportoló lehet a szabadtéri és 25 a fedett sportlétesítményben. A piros járásokban tíz főre korlátozzák a létszámot zárt térben és a szabadban is.

A kulturális rendezvények szervezésére vonatkozó rendelkezések is enyhülnek. A nézőtér legfeljebb 50 százaléka lehet foglalt.

A rózsaszín járásokban 500 néző ülhet a nézőtéren szabadtéren, zárt térben pedig 250, míg a piros járásokban 200 fővel lehet szabadtéri és 150 fővel beltéri rendezvényt szervezni.

Az országos tiszti főorvos tájékoztatása szerint a beltéri filmvetítéseket és az iskolai csoportok számára szervezett rendezvényeket továbbra sem engedélyezik. A közönséggel való fizikai interakció sem megengedett,

de lehet színházi előadásokat, koncerteket, zenés és táncos előadásokat tartani és kiállításokat szervezni.

Kövesse facebook oldalunkat is!