cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. február 4., 09:49

Hétfőtől megszűnik a határellenőrzés az osztrák-szlovák határon

Ausztria február 6-tól (hétfőtől) nem hosszabbítja meg a határellenőrzéseket a szlovák határon. Ezt az osztrák belügyminisztérium jelentette be, amiről a szlovák hírügynökség is tájékoztatott.

Berg határátkelő
Fotó: TASR

Ehelyett a Szlovák Köztársasággal koordinálva ellenerőzéseket tartanak a határmenti térségben. Főleg Gänserndorf, Bruck an der Leitha és Kittsee járásban. Itt járőrözés lesz és drónokat is bevetnek.

Ausztria 2022 szeptemberében vezetett be ellenőrzéseket a Szlovákiával való határán, miután megnövekedett az illegális bevándorlók száma, és korlátozni akarta az embercsempész maffiák tevékenységét. Az osztrák belügy szerint szeptembertől 24 embercsempészt sikerült elfogniuk, akik Szlovákia területéről „dolgoztak”.

Hasonló intézkedést vezetett be Csehország is a Szlovákiával való határán. Vít Rakušan cseh belügyminiszter már bejelentette, szombatról vasárnapra virradóra megszüntetik a határellenőrzéseket.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.