Hétfőtől már 6 járás lesz zöld besorolású, a legtöbb magyarlakta sárga marad

2021. június 9., 11:49
ma7

A javuló járványhelyzetnek köszönhetően június 14-től (hétfőtől) már 6 járás lesz zöld, vagyis a legenyhébb besorolású az országban. Ezekben gyakorlatilag már semmilyen korlátozások sincsenek az éttermekben. De az országban még mindig jelentős regionális eltérések mutatkoznak. Két járás, a Mijavai és a Kiszucaújhelyi továbbra is piros marad. A magyarlakta járások zöme sárga besorolású.

koronavírus
Fotó: TASR

A sárga besorolású járásokban lehetséges a fogyasztás az éttermek belső helyiségeiben is, de maximum 6 fő ülhet le asztalhoz.

A narancssárgákban már csak 4 személy ülhet le egy asztalhoz és az asztalok között 2 méteres távolságnak kell lennie. A rózsaszín és piros járásokban továbbra is csak a teraszokon lehet fogyasztani.

A zöld járásokban a tömegrendezvényeken már többen vehetnek részt. Az állóhelyek 50, a beltéri ülőhelyeknek pedig 75 százaléka foglalható el. Kültéren legfeljebb 1000, beltérben pedig 500 személy foglalhat helyet.

Magyarlakta járások besorolása

Zöld: Vágsellyei járás.

Narancssárga: Lévai járás, Rimaszombati járás.

Sárga: Dunaszerdahelyi járás, Szenci járás, Galántai járás, Komáromi járás, Érsekújvári járás, Nyitrai járás,, Nagykürtösi járás, Kassa-vidék járás, Losonci járás, Rozsnyói járás, Nagyrőcei járás, Nagymihályi járás, Tőketerebesi járás. 

Kövesse facebook oldalunkat is!