Hétfőtől a kötelező homeoffice is megszűnik, viszont a munkáltató negatív tesztet kér majd

2021. április 17., 17:01
ma7 | TASR

Hétfőtől a héten elfogadott enyhítéseknek köszönhetően megszűnik ugyan a kötelező homeoffice, de a munkáltatóknak jogában áll hét napnál nem régebbi negatív tesztet kérni a fekete és bordó járásokban.

Fotó: unsplash.com
Képünk illusztráció.

Sőt, a kormányhatározat úgy fogalmaz, kell is, hogy legyen nálunk negatív antigén-, vagy PCR-teszt. Kétséges viszont, hogy ezt minden munkáltató megteszi-e, ráadásul azt sem tudni, vajon ellenőrzi-e majd az állam, hogy ezt megteszik. 

Piros járásokban 14, míg a rózsaszínekben 21 napos teszt is elég lesz.

Pedagógusok, nevelők vagy más iskolai alkalmazottak esetében a fenti szabály nem érvényes. Teljesen mindegy, mely járásban található az adott iskola, mindenhol egységesen hét napnál nem régebbi tesztre lesz szükségük.

A munkába járáshoz nem csak tesztre, hanem a már jól ismert munkáltatói igazolásra is szükségünk lesz, ezt az igazoltató rendőrök továbbra is elkérhetik. 

Óvodások és alsó tagozatos diákok nem kell, hogy tesztre menjenek, (legalább az egyik szülőnek viszont igen) ezzel szemben a felső tagozatra, valamint a középiskolába járó diákok esetében már szükség lesz ilyenre. A teszt hét napnál nem lehet régebbi.

Kövesse facebook oldalunkat is!