magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2023. április 23., 17:46

Hét embert gyanúsít a rendőrség drogkereskedelemmel

A pozsonyi rendőrök a NAKA-val együtt egy „droghistóriának” vetettek véget, mely Pozsony megye több részén zajlott. Összesen 7 személyt gyanúsítanak kábítószer-bűnözéssel. Erről a a Pozsony megyei rendőrkapitányság szóvivője, Jana Šimunková tájékoztatott.

Most már nem kegyelmeznek
Illusztráció
Fotó: Archívum

Információik szerint a 40 éves Michal élettársával, Annamáriával minimum 2022 januárjától szerzett be olyan alapanyagokat, amelyekből egy pozsonyhidegkúti családi házban metamfetamint állítottak elő.

Az alapanyagok üres csomagolását egy Mercedesben tárolták. A pervitint még akkor is gyártották, amikor kislányuk otthon volt, közölte a szóvivő.

A kész drogot aztán telefonos egyeztetés után a férfi Pozsony megye különböző helyeire szállította, a 36 éves Luciának, a 35 éves Lindának, a  46 éves Romannak, a 32 éves Tomášnak és a 41 éves Zuzanának. Ők ezután terítették a kábszert a fogyasztóknak.

Azzal gyanúsítják őket, hogy tiltott drog- és tudatmódosító szereket, mérgeket és alapanyagokat állítottak elő, amivel aztán kereskedtek. Ez pedig különlegesen súlyos bűncselekménynek számít. Emiatt őrizetbe vételüket is kezdeményezték.

A rendőrök, bírósági végzés birtokában, a napokban több házkutatást is tartottak, melynek során különböző mennyiségű kábítószert és azok gyártásához szükséges alapanyagot, pénzt és más dolgokat foglaltak le. Azt is megállapították, hogy a 40 éves Michalt 2014-ben már elítélték Pozsonyban drogbűncselekmény miatt.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.