Hegysúron járványszabályok megsértése miatt kapcsoltak le egy sofőrt, akkor derült ki, körözik is

2021. április 6., 15:50
ma7 | TASR

Egy egyszerű, a járványügyi előírások betartására vonatkozó rutinellenőrzés során Hegysúron egy körözött személyt sikerült elfognia a járőröknek.

Fotó: PZ FB

A szenci járásban található községben megállított férfi az ellenőrzés során azzal keltett gyanút, hogy helytelen személyes adatokat adott meg, majd amikor rájött, a lelepleződés elkerülhetetlen, 

megpróbált elmenekülni a helyszínről.

Menekülés közben, hogy bűnlajstromát tetézze, még néhány zacskónyi "kristályos anyagtól" is igyekezett megszabadulni, kevés sikerrel.

A pozsonyi kerületi rendőrkapitányság szóvivője elmondta, a férfi először hamis személyes adatokat adott meg, majd amikor kérdőre vonták, hogy miért nem szerepel a nyilvántartásban, azt találta mondani, azért keverte el az adatokat, mert

fél a rendőröktől.

Ezt követően egy klasszikus módszerhez folyamodott, rosszullétet színlelt, a kocsiból azonban nem volt hajlandó kiszállni, átcsusszant az anyósülésre és elrohant a mezőn. A rendőrök hamar utolérték, lefogták, de megpróbált ellenállni. Ha elítélik, ez még néhány hónap börtönbüntetést jelent.

Miután bevitték a közeli kapitányságra, kiderült, a férfi ellen elfogatóparancs van érvényben, ráadásul korábban a járművezetéstől is eltiltották. 

S, ha még mindez nem lenne elég, lajstroma drog hatása alatti járművezetéssel is bővült, ugyanis pozitív lett a drogtesztje. A férfit előzetes letartóztatásba helyezték.