2022. június 30., 14:19

Heger: Vlčan továbbra is élvezi a koalíció bizalmát

Nem Samuel Vlčan (OĽANO-jelölt) okozta az inflációt és azzal együtt az élelmiszerek árának emelkedését. Ellenkezőleg, javaslatokat tett a probléma kezelésére, például árplafon bevezetését az alapélelmiszereknél. A miniszter továbbra is élvezi a koalíció bizalmát – tette közzé a közösségi hálón Eduard Heger (OĽANO) kormányfő a miniszter leváltására tett sikertelen ellenzéki próbálkozást követően.

Samuel Vlčan
Fotó: TASR
Egészen abszurd, hogy az a Smer-SD indítványozta a parlamentben Samuel Vlčan leváltását, melynek kormányzása alatt a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség a korrupció melegágyává vált. A tisztességes gazdák százmillióktól estek el, míg Rošková grófnő leaszfaltozott területre kapott agrártámogatásokat”

– jegyezte meg Heger.

A kormányfő hozzátette, az ellenzék olyan okokat hozott fel a miniszter leváltására, amelyekkel most az egész világ próbál megbirkózni.

Eddigi rövid kormányzásunk alatt sikerült visszaszereznünk a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség akkreditációját és átlátható módon százmilliós nagyságrendű pályázatokat meghirdetni. Ez javarészt Samuel Vlčan miniszternek köszönhető, akivel közösen folytatjuk az intézmény megtisztítását”

– zárta Heger.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.