Heger ugyan nem akar több lezárást, de a szigorítások elkerülhetetlennek látszanak

2021. július 6., 13:34
ma7 Dunajszky Éva

Eduard Heger kormányfő szerint még mindig az a legbiztonságosabb, ha itthon maradunk. Szerinte az áldozatvállalásnak most még nagyobb a jelentősége, mint azelőtt bármikor.

Eduard Heger
Fotó: TASR
Ezért én arra ösztönözném az embereket, hogy idehaza nyaraljanak”

– fogalmazott a kormányfő a denníkn.sk portálon megjelent nagyinterjújában.

Véleménye szerint nem a számonkérés a jó út, inkább pozitív példákkal, Szlovákia turisztikai látványosságainak a nagyobb ismertetésével kellene az embereket az itthon eltöltött szabadságra ösztökélni.

Ha valakinek mindenképpen mennie kell, annak nagyon körültekintőnek kell lennie, nehogy valamilyen nem kívánt ajándékkal térjen haza”

– mondta a kormányfő.

Az alacsony beoltottsági arány kapcsán a kormányfő megjegyezte, vannak, akik félnek az oltástól, és nem biztos, hogy a Sme rodina vagy Matovič ezekkel az emberekkel szembeni empátiája Lengvarský miniszter szigorú intézkedéseinek blokkolása kapcsán, amelynek a lényege az volt, hogy aki be van oltva, az szabadon mozoghat, aki nincs, annak 70 eurós antigéntesztre kell mennie, a megfelelő időben nyilvánult meg.

Heger szerint meg kell magyarázni azoknak, akik félnek az oltástól, hogy nincs okuk a félelemre.

Hárommilliárd embert már beoltottak a Covid ellen. Naponta 40 millió embert oltanak be most is. Ezt kell az embereknek elmagyarázni… De ne tegyünk radikális kijelentéseket!”

– mondta.

A kormányfő szerint az intézkedések elhalasztása nagy károkat okozhat, azt kellene az embereknek megérteniük, hogy az oltás a szabadsághoz vezető út.

A kormányfő szerint hamarabb is születhet megegyezés, nem feltétlenül kell az egy hónapos halasztást kivárni. Ha sikerül kompromisszumos megegyezésre jutni, összehívható a rendkívüli ülés és megtárgyalható az anyag.

Az utóbbi hónapokban több koalíciós válságunk is volt, de egyiktől sem ijedtem meg, mert nem egy napja vagy egy hete ismerem ezeket az embereket. Lehet velük beszélni”

– fűzte hozzá Heger, aki szerint az oltáselleneseknek páni félelmük van az oltástól, de az emberek 90 százalékának nincs gondja vele, csak éppen még nem szánták rá magukat.

Kövesse facebook oldalunkat is!