2021. december 5., 15:17

Heger továbbra is kötelező oltást akar bizonyos csoportok számára!

Eduard Heger kormányfő vasárnap délután egy modern politikai marketing elemekkel tarkított bejegyzést tett közzé közösségi oldalán, amelyben a jelenlegi helyzetből vezető kiutat három pontban foglalta össze.

Eduard Heger
Fotó: TASR/AP

Előtte persze a tisztelet fontosságát emelte ki, amely helyett szerinte most az agresszió, a harag, a frusztráció, a megértés hiánya és a nem átgondolt megoldások keresése jellemzi a társadalmat. 

Heger viszont úgy látja, ebben a helyzetben nem a düh és a saját akarat átvitele a fontos, hanem a határozottság és a kölcsönös tisztelet. 

Éppen ezért a következőkben látja a megoldást a járványhelyzetben:

  • kötelező oltás a 60 év felettiek számára,
  • a szükséges intézkedésről annak kell döntenie, aki felelősséget vállal és a szakemberek tanácsait kell figyelembe vennie. A koalíciónak ebben egységesnek kell lennie, mivel ez nem politikai megközelítés kérdése,
  • ha Szlovákiában változást szeretnénk, akkor a reformokat véghez kell vinni, a teljes koalíció támogatásával.

A miniszterelnök ezen írásából is kitűnik, nagy az egyet nem értés a kormányon belül és nem tudják átvinni a szakmai konzílium döntéseit, mert azt legtöbbször valamelyik párt blokkolja. Egyértelműen kifejezi a kormányfő azt is, az ellenzék mellett a saját koalíción belül is akadályozzák a munkájukat. Heger viszont saját bevallása szerint nem adja fel, mert olyan Szlovákiát szeretne, amelyben jó élni. 

A bejegyzés úgy is értelmezhető, mint a miniszterelnök válasza a különféle spekulációkról a kormány bukásáról és egyértelmű jelzés a kormánypártok irányába.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.