Heger: Szlovákia ismét újraélesztené az ukrán gazdasági kapcsolatokat

2021. május 29., 15:04
ma7 | TASR

Ján Oravec, a Gazdasági Minisztérium államtitkára pénteken együttműködési megállapodást ír alá a Szlovák Kereskedelmi és Befektetési Ügynökség (SARIO) és ennek ukrán partnere között. Ezt Eduard Heger kormányfő jelentette be a közösségi hálón a kijevi munkalátogatása során.

Fotó: TASR
Érdekünkben áll Ukrajna stabilitásának a támogatása, mivel közeli szomszédok vagyunk. A gazdasági kapcsolataink ismételt újraindításában is nagy lehetőséget látunk”

– magyarázta Heger.

„Támogatjuk Ukrajna reformtörekvéseit a gazdaság modernizációja és az igazságszolgáltatás területén. Az ukránok szuverén joga, hogy eldöntsék, az EU részét akarják-e képezni. Van, amiben a helyzetünk hasonló, így nagyon szívesen megosztom a tapasztalatainkat” – tette hozzá a kormányfő.

Heger a látogatása során Denisz Smihal kormányfővel, majd Volodimir Zelenszkij államfővel és Dmitro Razumkov házelnökkel találkozott Kijevben. Ezenkívül koszorút helyezett el az ismeretlen katona sírjánál, és megemlékezett az ukrán éhínség áldozatairól. Meglátogatta a kijevi Ochmatdyt speciális nemzeti gyermekkórházat, mely képviselőinek szimbolikusan egy humanitárius segítségnyújtási tanúsítványt adott át.
Heger péntek este érkezett vissza Szlovákiába.

Kövesse facebook oldalunkat is!