2023. augusztus 17., 13:38

Heger szerint érvényt szerezni az igazságnak nem államcsíny

Nem államcsíny érvényt szerezni az igazságnak – jelentette ki Eduard Heger volt kormányfő, a Demokrati párt elnöke Robert Ficónak, a Smer-SD elnökének csütörtöki sajtótájékoztatójára reagálva a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) akciójával kapcsolatban.

Eduard Heger
Fotó: TASR
Hagyjuk, hogy a rendőrség tegye a dolgát. Az igazságszolgáltatás a bűnüldöző szervek dolga, döntsenek a bíróságok. Ez így működik a jogállamban, és mi azt akarjuk, hogy Szlovákia jogállam legyen

– jelentette ki Heger a közösségi hálón.

Heger egy „korrupciós monstrum” kiépítésével vádolta meg Ficót, hozzátéve, hogy

a szálak felgöngyölítésével minden egyes nappal közelebb kerülnek a Smer-SD elnökéhez.

Tudjuk, mi történne, ha önök ismét hatalomra kerülnének. Mindent leállítanának, tönkretennének, megszüntetnének. Csak azért, hogy büntetlenséget biztosítsanak maguknak és a jelöltjeiknek

– jelentette ki.

A NAKA csütörtökön reggel legalább két személyt őrizetbe vett, feltehetően a belső ellenőrzés Oblúk nyomozócsoportjának két volt tagjáról van szó. Sajtóértesülések szerint Michal Aláč, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) jelenlegi, valamint Vladimír Pčolinský, az SIS volt igazgatójának házában, továbbá az SIS székházában és a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBÚ) épületében is rendőrök jártak.

Zuzana Čaputová államfő Szlovákia Biztonsági Tanácsának összehívását kérte Ódor Lajos kormányfőtől.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.