2022. május 8., 16:34

Heger szerint a szlovákok segítségnyújtását méltatta Jill Biden látogatása

Nagy gesztus az USA First Ladyjének háromnapos szlovákiai látogatása. Ezzel Szlovákia lakossága az ukrajnai háború elől menekülőknek nyújtott segítségét és szolidaritását ismerte el - mondta Eduard Heger Felsőnémetiben, Jill Biden látogatása után.

Eduard Heger, Roman Mikulec, Jill Biden
Fotó: TASR

Kiemelte, hogy a háborús konfliktus óta dolgozó rendőrökkel, vámosokkal, tűzoltókkal, katonákkal és önkéntesekkel folytatott párbeszédből egyértelmű, hogy Jill Biden mennyire értékeli munkájukat.

Nyilvánvaló volt, hogy nagyra értékeli a munkájukat.

Hangsúlyozta azt az emberi hozzááállást, amit eddigi munkájuk során bizonyítottak“ - mondta hozzátéve, hogy az amerikai First Lady Kassán találkozott az Ukrajnából menekült édesanyákkal, tőlük is tájékozódott a lakóhelyüket elhagyni kényszerült emberekkel szembeni hozzáállásról.

Jill Biden a háborús konfliktus kitörése után kialakult helyzetről is érdeklődött.

A határátkelőhelyen tett látogatása végén, amelyre Roman Mikulec belügyminiszter is elkísérte, köszönetet mondott Szlovákia lakosságának, kiemelve a szlovákok „tárt karjait, nyitott otthonait és nyitott szívét“. Joe Biden neje egyben megerősítette, hogy az USA támogatja Szlovákiát és lakosait, mivel „a fenyegetés még mindig ott van a határokon túl“.

Mikulec ismét köszönetet mondott mindenkinek, aki aktívan részt vett az ukrajnai menekültek megsegítésében.

Kiemelte a rendőrség és a köztisztviselők védelmét ellátó hivatal Jill Biden kelet-szlovákiai látogatása idején végzett munkáját. Szavai szerint a Kassai kerületben a látogatással kapcsolatban 589 rendőr lett kivezényelve. Mikulec azt mondta, Jill Biden az ő munkájukat is nagyra értékelte.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.