2021. október 15., 08:33

Heger: Politikai döntés volt Marosz kinevezése a földalap élére

Mivel kulcsfontosságú intézmény, változásra volt szükség az Állami Földalapnál (SPF), a posztra kiírt pályázatok pedig nem voltak valami sikeresek, ezért politikai döntéssel Ján Marosz kerül az intézmény élére – jelentette ki csütörtökön Eduard Heger (OĽANO) kormányfő.

Új söprű
Ján Marosz
Fotó: TASR

A kormányfő elmondása szerint két pályázati fordulót tartottak a vezérigazgatói posztra.

A magam részéről azt mondhatom, elégedetlen voltam, szerintem kevés jelentkező volt”

- vélekedett Heger, de nem Samuel Vlčan (OĽANO-jelölt) földművelési minisztert hibáztatja. Szerinte ez még „az előző időszak” következménye, és a jelölteket eltántoríthatta például az alacsony fizetés. Hozzátette, a sikertelen pályázatok miatt kényszerültek erre a politikai lépésre, mert már nem lehetett tovább várni.

Azt mondtuk, egyelőre odatesszük Ján Maroszt, igen, politikai döntés volt”

- jelentette ki a kormányfő. Marosz feladata a földalap átalakításának előkészítése és egy szakértői csapat felállítása.

Ez a feladata, utána átadjuk a vezetést a szakértői csapatnak”

- tette hozzá Heger. Marosz november 1-jétől lesz az SPF vezérigazgatója, a kormány csütörtökön hagyta jóvá a kinevezését. Jana Štilichovát váltja a poszton.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.