2022. január 1., 13:33

Heger összefogásra szólított fel, a kormányt a lehető legjobbnak nevezte

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő azt kívánja, hogy 2022-ben egységes legyen az ország, felülnézetből tekintsünk a belpolitikai helyzetre és elkezdődjön az államháztartás fokozatos rendbetétele. Újévi üzenetét a közösségi hálón tette közzé.

Eduard Heger
Fotó: TASR
Erre van szükség, hogy sikeresek legyünk a járvány elleni harcban és végrehajtsuk a fontos reformokat. Erre van szükség, hogy folytassuk a közélet megtisztítását a korrupciótól és a hatalmi visszaélésektől. Egy jobb Szlovákia miatt van erre szükség”

- jelentette ki Heger. Leszögezte, hogy a járványhelyzetre olyan segélycsomaggal reagál a kormány a vállalkozások és a háztartások segítésére, amilyen itt még nem volt.

De amikor a járvány alatti robusztus állami segítséget említem, arról is szólni kell, hogy mi az, ami limitálta, ez pedig az adósságaink mértéke. Az államadósság már akkor is magas volt, amikor átvettük a kormányzást”

 - hangsúlyozta Heger.

Ezért is reméli, hogy sikerül elkezdeni az államháztartás fokozatos, ám érezhető rendbetételét.

Távol álljon tőlem, hogy azt állítsam, ideális kormány a mostani. De azt teljes felelősséggel kijelenthetem, hogy ez a lehető legjobb kormány, amit a jelenlegi politikai erőviszonyok alapján össze lehet állítani”

- jegyezte meg.

A Covid-19 kapcsán azt írta, immunitást kell szereznie az országnak, ezt pedig a harmadik oltással lehet megerősíteni.

Heger bízik benne, hogy a 2022-es év a fejlődés és a növekedés éve lesz.

 Azt kívánom, hogy Szlovákia tegyen újabb lépéseket a reformok elfogadása terén, új fejlesztésekbe kezdjen, azt kívánom, hogy ne veszítsük el a lendületünket, tanuljuk meg minél kisebb veszteségekkel és minél kevesebb konfliktussal túlélni a járványt”

 - tette hozzá a kormányfő.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.