2021. április 1., 15:17

Heger olyan országot akar csinálni Szlovákiából, ahol mindenki szívesen él majd

Eduard Heger (OĽANO), az új kormányfő bízik benne, hogy a kormánya stabil, összetartó lesz, és a működését a kölcsönös bizalom fogja meghatározni. Ezt azután jelentette ki, hogy Zuzana Čaputová államfő csütörtökön kinevezte a kormányát.

Fotó: TASR

Az új miniszterelnök elmondása szerint a kormány elkötelezte magát, hogy olyan országot csinál Szlovákiából, ahol mindenki szívesen él majd.

Egy évvel ezelőtt léptünk erre az útra. Azóta nagyon sokat tanultunk, és okultunk a hibáinkból is”

 – jelentette ki Heger, hozzátéve: folyatják az ország megtisztítását és megújítását.

Heger szerint Szlovákia olyan ország, amelynek a történelme megmutatta: alkalmas rá, hogy sikeres legyen.

Ez a mi célunk. Erős felhatalmazást kaptunk a szlovák állampolgároktól. Emellett van egy erős tervünk is, és itt nem csak a kormányprogramra, hanem az újjáépítési tervre is gondolok, amely egy útmutató ahhoz, hogyan tegyük sikeressé Szlovákiát”

– állapította meg az új miniszterelnök.

Heger az újonnan kinevezett miniszter asszonyoknak és minisztereknek azt üzente, hogy egyformán fontosak neki és a kormánynak is.

Bízom benne, hogy továbbra is összetart minket az állampolgárokkal szembeni felelősségtudatunk és az egy éve belénk helyezett bizalom”

 – fogalmazott a kormányfő, aki szerint az emberek tetteket és eredményeket várnak a kabinettől.

Heger az állampolgárokon kívül az elnök asszony bizalmát is megköszönte. Köszönetet mondott Igor Matovič (OĽANO) volt kormányfőnek is, aki a jelenlegi kormányban a pénzügyminiszteri funkciót fogja betölteni, továbbá az OĽANO mozgalomnak és a koalíciós képviselőknek, akik az aláírásukkal támogatták a kormányt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.