2023. július 21., 15:39

Heger mindkét rendkívüli parlamenti ülést feleslegesnek tartja

Az önkormányzatokkal és a rendőrséggel kapcsolatos rendkívüli parlamenti ülés is felesleges, csupán a Smer-SD kampányának részét képezi, és csak a káoszkeltést szolgálja – jelentette ki Eduard Heger frakció nélküli képviselő, a Demokrati elnöke, miután egyik ülést sem sikerült megnyitni.

Heger pártja
Ez a két ülés csak még nagyobb káoszt okoz a társadalomban”

– jegyezte meg. Szerinte elég, ha a Smer-SD megtartja a sajtótájékoztatóit, nem kell még a parlamentet is bevonnia a kampányába az állam pénzén.

Heger azt állítja, megvan a pénz az önkormányzatok kompenzálására, és mihamarabb ki kellene fizetni, sajnálatosnak nevezte, hogy Ódor Lajos kormányfő halogatja ezt a lépést. A valódi problémának azt tartja, hogy a populista képviselők olyan javaslatokat fogadtattak el a parlamentben, amelyekre nincs fedezet az állami költségvetésben.

Hamran István országos rendőrfőkapitány és Ivan Šimko visszahívott belügyminiszter ügyével kapcsolatban azt mondta, Robert Fico „saját tisztára mosdatására használja fel azt”.

Fico a büntetőeljárás alatt levő jelöltek listavezetője. Az őket fenyegető veszélyt próbálják elhárítani, eljárás folyik ellenük, és tudják, hogy volt párttársaik és egykori jelöltjeik ellenük tanúskodnak”

 – mondta Heger, hozzátéve, hogy a Smer-SD botrányaival kapcsolatos káoszt akarják felhasználni a rendőrség hiteltelenítésére.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.