2021. június 4., 17:05

Heger már tudja, ki lesz Mičovský utóda

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő pénteken tájékoztatta Zuzana Čaputová államfőt arról, ki a jelöltje a földművelési miniszter posztjára. További részleteket ezzel kapcsolatban nem közölt az elnöki hivatal sajtóosztálya.

Eduard Heger
Fotó: TASR

Ján Mičovský eddigi miniszter hétfőn (május 31.) juttatta el lemondólevelét az elnöki palotába. Az államfő azt mondta, akkor fogadja el Mičovský lemondását, ha már világos lesz, ki veszi át a helyét a minisztérium élén. Erre a várakozások szerint a jövő héten kerülhet sor.

Az államfő akkor fogadja el Ján Mičovský lemondását, ha már lesz kijelölt utódja, hogy egyúttal rögtön kinevezhesse az új földművelési minisztert”

- mondta Martin Strižinec elnöki szóvivő.

Mičovský a múlt héten jelentette be, hogy lemond. A Szlovák Földalapnál (SPF) történtek után döntött így, miután őrizetbe vették, majd vizsgálati fogságba helyezték Gabriela Bartošovát, a Szlovák Földalap (SPF) igazgatóját. Mičovský akkor azt mondta, lehetséges, hogy utódja a minisztérium jelenlegi államtitkára, Martin Fecko lesz.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.