magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2023. március 12., 16:06

Heger lesz a felelős azért, ha nem épül meg a Rázsochy kórház

Ezt Boris Kollár, a parlament elnöke mondta az RTVS 5 perc múlva 12 (5 minút 12) című politikai vitaműsorában. Az ellenzéki SaS vezére, Richard Sulík szerint a szóban forgó kórház esetében sem a pénzügyi, sem pedig az átadási terv nem lesz betartva.

2023-03-12 Boris Kollár Richard Sulík
Fotó: TASR

Rámutatott arra, hogy mindennel késnek. A Rázsochy szerinte ennek a kormánynak a fiaskója lesz. Kollár megemlítette, hogy Heger megígérte Zuzana Čaputovának a helyzet megoldását „mert leváltanák”. Ma a helyzetért Heger, mint az ember a felelős, aki az egészségügyi minisztériumért felelős.

A házelnök egyetértett azzal, hogy Szlovákiában előrehozott választások kellenek. Szerinte, ha hivatalnokkormány állna fel, azzal csak

még nagyobb cirkusz és káosz”

lenne. Hozzátette azt is, Robert Ficónak az az érdeke, hogy ez a cirkusz minél nagyobb legyen. Hivatalnokormány esetében szerinte egyetlenegy törvény se menne át.

A hivatalnokkormányról való döntés az államfő kezében van, reagált Sulík. Pártja tiszteletben tartja a döntését, ha ilyen kormányt nevez ki. Nem értett egyet Kollárral abban, hogy az esetben egyetlen törvény se menne át. Jelenleg nem feltétel ugyanis, hogy a miniszterek választásokon keresztül jussanak pozícióhoz. Példaként Ivan Korčok külügyminisztert említette.

Sulík szerint a MiG-29-esek csak egy halom ócskavas.

Nem tudom, mi lenne ezekkel a migekkel, ha ez a konfliktus nem lenne”

 – mondta. Úgy véli, az ajándékozásukról az alkotmányjogászoknak kellene dönteniük. Rámutatott, hogy az Ukrajnának való ajándékozásért Szlovákia pénzt kap az EU-s-alapból. Kollár szerint ezt a pénzt szociális kiadásokra lehetne költeni.

Tudunk segíteni az ukrán népnek, de a mi népünknek is”

– tette hozzá.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.