2023. május 29., 16:05

Heger is kapott tájékoztatást a tervezett orosz választási beavatkozásról

Eduard Heger volt kormányfő is kapott tájékoztatást a tervezett orosz választási beavatkozásról szóló titkosszolgálati jelentésről. Heger erről hétfőn nyilatkozott. Boris Kollár (Sme rodina) házelnök azt mondta, nem beszél az üggyel kapcsolatban.

Manipuláció
Fotó: Facebook

Robert Fico, a Smer-SD elnöke megkérdőjelezi Jaroslav Naď volt védelmi miniszter kijelentését az őszi szlovákiai választási eredmények befolyásával kapcsolatban. Fico azzal viccelődött, nincs is mobiltelefonja, Vlagyimir Putyin orosz elnök mégis felhívta és megkérdezte, 35 vagy 40 százalékot akarnak-e elérni a választáson. Fico azt mondta neki, köszöni szépen, de önerőből is képesek manipulálni a választási eredményeket, viszont egy kis pénz jól jönne. Putyin utalhatna arra a belizei számlára, aminek Igor Matovič, az OĽANO elnöke tudja a számát.

Ilyen hülyeségekre csak így tudok reagálni”

– mondta Fico. Azt is hozzátette, a választáson átlagon felüli eredményt akarnak elérni.

Kollár azt mondta, nem fogja tájékoztatni a médiát azokról a minősített adatokról, amelyekről közjogi méltóságként kapott tájékoztatást.

Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke meglepőnek nevezte az információt, és szerinte Naďnak, illetve más közjogi méltóságoknak igazolniuk kellene, hogy valóban olvastak ilyen jelentést.

Különben csak két egymásnak ellentmondó állításról beszélhetünk. Az emberek teljesen összezavarodnak, és már nem fognak hinni semmilyen információnak”

– jegyezte meg Pellegrini, hozzátéve, hogy az országnak küzdenie kell a félretájékoztató hadjáratok ellen.

Naď állítása szerint a legfőbb közjogi méltóságok arról kaptak tájékoztatást, hogy külföldi titkosszolgálati jelentések szerint Oroszország beavatkozik a szlovákiai parlamenti választásba, és egy szlovák állampolgár pénzt vett át az eredmények manipulálására a Smer-SD javára.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.