2023. május 25., 12:16

Heger felszólította Ódort, hogy ossza el az önkormányzatok közt a támogatást

Eduard Heger volt kormányfő, frakció nélküli parlamenti képviselő felszólította Ódor Lajos kormányfőt, hogy hajtsa végre az önkormányzatokkal kötött támogatási sémáról szóló megállapodást.

Eduard Heger
Fotó: TASR

Hozzátette, hogy

az energiaárak kompenzálására szánt 200 millió eurós keretből megmaradt összeget az előző kormány által előkészített megállapodás alapján ossza szét az önkormányzatok között.

Figyelmeztetett, hogy ezt a pénzt a településeknek kell megkapniuk.

Otthagytuk az asztalon a kész megállapodást, illetve személyesen is átadtam Ódornak

– jelentette ki Heger.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy

a parlament olyan javaslatokat fogadott el a napokban, amelyek jelentősen megterhelik a költségvetést.

Elmondása szerint az önkormányzatokkal kötött kompenzálási megállapodás alapján június 30-ig még 54 millió eurót lehetne szétosztani a települések között, azok lélekszáma alapján, majd év végéig ugyanígy még 54 millió eurót.

Heger arra kéri a kormányfőt, ne halogassa a pénz szétosztását, azt kockáztatva, hogy a pénzcsomag végül a parlamentben elfogadott „bombasztikus” javaslatokra megy el.

Miroslav Kollár (frakció nélkül, a Demokrati tagja) képviselő szintén a településeknek szánt támogatások kifizetését sürgette, szerinte ez is a köszönetnyilvánítás egyik formája lenne, amiért helytálltak a különféle válságok kezelése során.

Rámutatott, hogy az önkormányzatok továbbra is számos problémával kénytelenek szembenézni, ilyen például a nagyvárosok tömegközlekedésének finanszírozása.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.