Heger elmondta, mit tervez Mikuleccel

2021. július 15., 20:52
ma7 | TASR

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő nem szándékozik eleget tenni a Smer-SD felszólításának, nem váltja le Roman Mikulec (OĽANO) belügyminisztert.

Eduard Heger
Fotó: TASR

"Ha a František I., a Pénzügyi Igazgatóság volt elnöke és Branislav Zurian, a NAKA volt igazgatója közötti állítólagos párbeszédet rögzítő felvétel valódi is, semmi olyan releváns információt nem tartalmaz, amelynek alapján megalapozottan korrupt magatartással lehetne gyanúsítani Roman Mikulecet, aki akkoriban a katonai hírszerzést vezette" - áll a kormányhivatal állásfoglalásában.

A közlemény szerint a jelenlegi kabinet semmilyen módon nem avatkozik bele a bűnüldöző szervek munkájába. "A bűncselekmények felderítése a törvényekkel összhangban teljes mértékben a bűnüldöző szervek hatáskörébe tartozik, függetlenül attól, hogy azokat a mai ellenzék vagy a koalíció tagjai követték-e el. A törvény egyformán érvényes mindenkire" - zárul az állásfoglalás.

A Smer-SD csütörtökön felszólította a miniszterelnököt, hogy hívja vissza a hivatalából a belügyminisztert. Az ellenzéki párt azokra a médiaértesülésekre hivatkozott, melyek szerint a Pénzügyi Igazgatóság volt elnöke Mikulec megvesztegetéséről beszélt. A Smer szerint ebben az esetben nem lehet elegendő a miniszter cáfolata. Felhívta a figyelmet, hogy jelenleg több vádlott is csupán egyetlen "vezeklő" személy vallomása miatt van előzetes letartóztatásban.

Mikulec a csütörtöki sajtótájékoztatóján elutasította a Smer-SD vádjait.
 

Kövesse facebook oldalunkat is!