2022. február 5., 15:08

Heger biztos benne, hogy a parlament rábólint a szlovák-amerikai védelmi megállapodásra

Eduard Heger meg van róla győződve, hogy a parlament elfogadja az USA és Szlovákia közt kötött védelmi megállapodást.

Eduard Heger
Fotó: TASR
Nincs mit mérlegelni a döntésen, elvégre a szövetségeseink

- mondta a kormányfő a közszolgálati rádió Szombati párbeszédek című műsorában. Következő lépésként abban is bízik, hogy Zuzana Čaputová is aláírja a megállapodást.

Heger megjegyezte, hogy a megegyezés körül nagyon sok a téves információ, melyet elsősorban az ellenzék terjeszt. „A nyilvánosság is meggyőződhet róla az elfogadás után, hogy semmi olyan nem fog történni, amivel az ellenzék ijesztget“ - tette hozzá.

Eduard Heger elismerte, hogy Szlovákia és Ukrajna közt folynak tárgyalások arról, miben segíthetne jelen helyzetben Szlovákia keleti szomszédjának.

Szavai szerint a lista már készül, elkészülte után hozzák majd nyilvánosságra. Megjegyezte, az eddigi egyeztetések szerint Szlovákia szükség esetén a gázszállításban segíti ki Ukrajnát.

A kormányfő szerint a közelgő Saber Strike, közös szlovák-amerikai hadgyakorlat nem fokozza majd a feszültséget Ukrajnában, mivel az nem újkeletű, régóta tervben van.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.