Heger beleszólt Matovič és Sulík kakaskodásába

2021. május 20., 15:44
ma7 | TASR

Eduard Heger miniszterelnök beszállt az Igor Matovič pénzügyminiszter és Richard Sulík gazdasági miniszter közötti vitába. Nyilatkozatában azt mondta, hogy egy ilyen vitának a koalíció zárt ajtaja mögött kellene lezajlania, és az állampolgároknak csak a végeredményről kellene értesülniük.  Azt is állította, hogy az állami költségvetésben szereplő intézkedéseket maga a Nemzetközi Valutaalap is méltatta.

Fotó: TASR/AP
Eduard Heger
Másrészt sokszínű koalíció vagyunk, és gyakori, hogy különféle tartalmi vitákról folytatunk. Itt azonban el kell mondani, hogy a költségvetés módosítására szükség van. Ez valóban technikai kérdés, ezért én gondolom, hogy nem lenne szükség ilyen nyilvános vitára ezzel kapcsolatban

- mondta Heger.

Azt állította, hogy az állami költségvetésben szereplő intézkedéseket maga a Nemzetközi Valutaalap is méltatta.

Dicséretet kaptunk a koronavírus elleni harcban tett intézkedésekért

 - mondta a miniszterelnök.

Heger hangsúlyozta, hogy a következő napokban jóvá kell hagyni a javasolt költségvetési intézkedéseket a parlamentben.

Úgy gondolom, hogy a vita a különböző szereplők között konstruktív lesz, és hogy ez a folyamat semmilyen módon nem fog késni, mert továbbra is biztosítanunk kell az embereknek a segítséget

- zárta szavait Heger.

Richard Sulík, az SaS vezetője határozottan nem ért egyet a költségvetés 3,4 milliárd eurós emelésével. Azt állítja, hogy olyan dolgokat is belevettek, amelyek nem kapcsolódnak a járvány elleni küzdelemhez.

Sulík szerint a költségvetési hiányt csak 1,626 milliárd euróval szükséges emelni.

Sulík szerint nem igaz Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter kijelentése, miszerint az SaS "túszul ejtette a vállalatokat és az állampolgárokat".

A SaS elviekben nem ellenzi az adósság növekedését

- fogalmazott Sulík.

Kövesse facebook oldalunkat is!