2021. december 1., 19:47

Heger: Az ún. lockdown-t Lengvarský fogja felülvizsgálni a csapatával

A jelenleg érvényes ún. lockdown-t Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügy-miniszternek kellene felülvizsgálnia a szakmai csapata segítségével. Az új rendelkezést a kormány előreláthatólag december 8-án, szerdán fogja jóváhagyni. Ezt a mai kabinetülés után jelentette ki Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök. Hozzátette: ha szükséges, korábban is összehívja a következő ülést.

heger
Fotó: TASR
A kormány a társadalmi robbanástól tartva megkésve lohol a koronavírus nyomában.

A kormányfő hangsúlyozta: a járványkezelésnek tényeken, nem pedig véleményeken kell alapulnia.

Nem az a lényeg, hogy én mit gondolok. A megoldásokat ne a véleményekben keressük

- fogalmazott Heger.

A szerdai kormányülésen nem került szóba a határrezsim szigorítása az új koronavírus új variánsával, az omikronnal összefüggésben. Heger emlékeztetett: utasította az illetékeseket, hogy elemezzék az új helyzetet. Ha a határellenőrzés szigorítását fogják javasolni, a kormányfő foglalkozni fog a kérdéssel.

Fontos, hogy ne keltsünk pánikhangulatot, ne kövessük el újra ezt a hibát. Láthatjuk, hogy végül minden variáns eljutott mindenhova

- jegyezte meg a kormányfő. Hozzáfűzte: most az a fontos, hogy minél több információt sikerüljön összegyűjteni az új mutációról. 

A kormányfő jó gondolatnak tartja a kötelező oltás bevezetését bizonyos csoportok számára. "Örülök, hogy egyre több ember belátja, hogy az oltás ez egyetlen út, nem csak Szlovákiában" - tette hozzá.

Heger a világjárvány elleni küzdelem terén egységes fellépésre szólította fel nem csupán a kormányt, hanem az ellenzéket is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.