2022. október 19., 18:05

Heger az igazságügyi minisztert bízta meg az LGBTI+ közösségről szóló törvénnyel

Eduard Heger miniszterelnök megbízta Viliam Karas igazságügyi minisztert, hogy dolgozzon ki törvényjavaslatot az LGBTI+ közösség helyzetének javítására Szlovákiában.

Eduard Heger
Fotó: TASR

A kormányfő a brüsszeli EU-csúcsra indulás előtt állt ki az újságírók elé. Elmondta, a tárcavezető saját kezdeményezésből is elkezdett foglalkozni a témával, ezért telefonon kormánymegbízást is adott neki erre. Azt, hogy mikor készül el a kormányjavaslat, Heger nem akarta pontosítani, utalva a törvényhozási folyamatban betartandó határidőkre.

Azzal kapcsolatosan, hogy a parlament ma nem utalta második olvasatba az SaS javaslatát a regisztrált partnerségről, úgy fogalmazott, hogy kormányfőként azt tartja természetesebbnek, ha egy ilyen javaslat a kabinet műhelyéből kerül ki.

Heger elmondta, a brüsszeli csúcson meg szeretné nyitni a terrorizmus kérdését is, valamint sürgetni fogja a közösségi média szabályozásának kérdését is. Szerinte itt, a szabályozás hézagjait kihasználva, szabadon terjedhetnek az uszító tartalmak.

Október 12-én este a főváros központjában, a Vár utcában egy 19 éves, szélsőséges fiatal a Tepláreň melegbár előtt rálőtt három emberre. Két férfit megölt, egy nőt megsebesített.  A támadó később vélhetően öngyilkos lett, holttestét csütörtökön találta meg a rendőrség. Az ügyet a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség vizsgálja.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.