2022. október 30., 08:34

Heger: A választók nagy része a demokratákra szavazott

Eduard Heger miniszterelnök azt mondta, az ország lakosainak nagy része a demokratákra szavazott a szombati (október 29.) megyei választáson, nem hagyta becsapni magát, és nem hitte el az ellenzék hazugságait. Ezt Zsolnán nyilatkozta a kormányfő, az előzetes választási eredményekre reagálva.

Eduard Heger
Fotó: TASR

Heger hangsúlyozta, ez jelzés a populistáknak, akik hazudnak, a büntetlenségüket akarják elérni, és agresszíven vissza akarnak térnek a hatalomba.

Az, hogy a demokratákra szavaztak és ők kaptak támogatást a választáson, azt mutatja, hogy demokráciát akarunk Szlovákiában"

- mondta. A miniszterelnök szerint az, hogy a két választást összevonták, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy többen vettek részt a megyei választáson. „Sok tanulságot szűrhetünk le ebből a következő választásokhoz" - mondta.

Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy az OĽANO mozgalom adta a megyeelnökök negyedét.

Két év és nyolc hónap telt el a parlamenti választás óta, és az eredmények messze nem olyanok, mint amivel sokan ijesztgettek.

Az ellenzéki populisták és maffiózók úgy gondolták, ez lesz az ő nagy lehetőségük, hogy visszatérjenek a hatalomba. De a demokratikus szavazók elmentek választani, és a demokratikus jelölteket segítették" - zárta.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.